„Najväčší vtip, aký som kedy videl.“ Rozhodcovia zarezali Columbus, uznali neplatný gól

Aj majster tesár sa niekedy utne, zvykne sa hovoriť. Mnohí kritici si však myslia, že čo sa týka rozhodcov v NHL, deje sa to často. Radi si zgustnú na každom súste. To, ktoré im muži v pásikavom naservírovali dnes v noci, sa nevidí každý deň.

Nočný duel Caroliny Hurricanes a Columbusu Blue Jackets na ľade v Ohiu sa skončil víťazstvom hostí. Canes zvíťazili pomerom 6:5 a v divokej prestrelke padol gól, čo nemal platiť. Niekde na linke však nastalo nedorozumenie. A zavládol chaos.

Napriek spomaleným záberom, ktoré ukázali, že gól Caroliny na 4:3 nemal pre ofsajd platiť, rozhodca ukázal rukou na stred. Presný zásah sa započítal a keďže si Blue Jackets vyžiadali coach challenge, „sudí“ im, ako nariaďujú pravidlá, naparil dvojminútový trest.

Ten začal plynúť, ale na začiatku tretej dvadsaťminútovky bol odvolaný. Tým bola priznaná chyba, ale gól platil naďalej.

Podľa oficiálneho vyhlásenia Národnej hokejovej ligy vzišla sporná situácia z toho, že prišlo k nedorozumeniu medzi videorozhodcom a rozhodcami. NHL potvrdzuje, že challenge mal byť vyhodnotený ako úspešný a gól nemal byť uznaný. Z výsledkom sa ale už nehýbe. Columbus stratil obidva body.

Na pozápasových tlačovkách bol neférový moment najväčším bodom záujmu. Novinári sa pýtali aj inak búrlivého kouča Johna Tortorellu. Ten zostal neutrálny, nenechal sa vyburcovať. Odkázal, že počínanie rozhodcov neplánuje komentovať.

Namiesto neho sa tejto úlohy zhostili niektorí hráči, medzi nimi Nick Foligno: „Na NHL toto nesprávne rozhodnutie vrhá zlé svetlo.“ O niečo ofenzívnejší bol Patrik Laine. Ten v zápase dvakrát skóroval. „Toto je najväčší vtip, aký som kedy videl.“

Blue Jackets prehrali tretí z posledných štyroch stretnutí, nachádzajú sa na piatej, teda nepostupovej priečke svojej divízie.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.