Draisaitla mrzí prerušenie ligy. Boli sme dobre rozbehnutí, hovorí

Oh My Hockey|15. máj 2020 o 23:03

Po 71 zápasoch základnej časti sa Oilers držali na priečkach do play-off. Posledné sezóny končili pre klub z Edmontonu často neúspechom. V tejto ale partia okolo hviezd Connora McDavida a Leona Draisaitla kráčala naproti vyraďovacej fáze.

O to viac mrzí prerušenie súťaže. Prišlo uprostred skvelého ťaženia "olejárov" a cíti to aj Leon Draisaitl, momentálne najproduktívnejší hráč súťaže. "Bez pochýb to je zle načasované," vyjadril sa hviezdny Nemec. "Ešte viac to platí pre nás, keďže si myslím, že sme boli dobre rozbehnutí a na dobrej ceste zaistiť si účasť v play-off."

"Cítili sme sa dobre, rovnaký pocit sme mali z našej hry, a potom prišlo skrátka zlé načasovanie," dodal. "Ale myslím si, že zdravie ľudí a sveta je teraz dôležitejšie, čiže si myslím, že v tom čase boli urobené správne rozhodnutia."

Draisaitl bol najväčšou postavou Edmontonu v súčasnom ročníku. V 71 zápasoch si stihol urobiť nové osobné maximum, 110 kanadských bodov, za 43 gólov a 67 asistencií. Art Ross Trophy už mal skoro vo vrecku a atakoval aj zisk Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca. Rovnako je veľkým favoritom na zisk Hart trophy pre najužitočnejšieho hráča súťaže.

Neobnovenie sezóny by pre Draisaitla i McDavida bolo bolestivé, keďže tieto dve hviezdy sa do play-off zatiaľ pozreli iba raz. V roku 2017 stroskotali v druhom kole na Anaheime Ducks, ktorým podľahli vo vyrovnanej sedemzápasovej sérii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draisaitla mrzí prerušenie ligy. Boli sme dobre rozbehnutí, hovorí